//Fouten vermijden bij de aankoop van een sta op stoel

Fouten vermijden bij de aankoop van een sta op stoel

Als het opstaan en neerzitten van een bank of stoel niet meer zo eenvoudig is als vroeger voor u of uw geliefde, kan het kopen van een elektrische sta op stoel de juiste keuze zijn. Omdat deze relatief goedkoop is voor de voordelen die ze biedt.

Hier zijn 5 punten om rekening mee te houden bij de keuze van uw sta op stoel.

Aantal posities van de sta op stoel

De belangrijkste eigenschap om te overwegen. Als je naar stoelen kijkt, zie je een aantal ‘2 Positie’, een aantal ‘3 Positie’ en een aantal ‘Oneindige Posities’. Modellen met onbeperkte posities hebben twee motoren om de voetsteun onafhankelijk van het ruggedeelte te laten bewegen. Wie rechtop wil zitten, maar ook de voetensteun omhoog wil hebben, heeft dit type stoel nodig. Zowel ‘2 Positie’- als ‘3 Positie’-stoelen hebben de rugleuning nodig om de voetensteun naar buiten te laten glijden, omdat ze maar één motor hebben.

De juiste maat. Want net als elke andere fauteuil, wilt u dat de sta op stoel past bij uw lichaamsgrootte

Dit is erg belangrijk omdat hoe groter de stoel, hoe dieper het zitkussen. Kies een stoel die te groot is en uw benen raken de vloer niet als u rechtop zit. Kies een model dat te klein is en uw onderrug reageert misschien niet goed.

Het kiezen van de juiste maat draagt niet alleen bij tot een comfortabele zitvorm, maar kan ook de veiligheid verhogen. Gebruikers kunnen geneigd zijn om te vallen en een te korte of te lange stoel kan leiden tot een verhoogd risico om te vallen.

Soort bekleding

Zweet u veel? Leder is dan misschien niet de beste keuze. Is incontinentie een probleem? Misschien heeft materiaal van stof in dit geval geen zin. In de meeste gevallen zal leer meer kosten, maar de voordelen ervan moeten niet worden onderschat.

Leefruimte

Heeft u een vrij krappe ruimte in uw woonkamer om de stoel te plaatsen? Moet hij tegen een muur staan? Standaard modellen schuiven zowel naar buiten als naar achteren, wat in krappe ruimtes een probleem kan zijn.

Bediening van de sta op stoel

Bijna alle sta-op-stoelen werken met elektrische bedieningselementen, waardoor de gebruiker te allen tijde de volledige controle over de stoel heeft. Met de leeftijd kan de mentale toestand van een persoon verslechteren en kunnen mentale problemen, zoals dementie, zich voordoen. Daarom is de keuze van een stoel met eenvoudige, gebruiksvriendelijke bedieningselementen van cruciaal belang, vooral voor gebruikers die al tekenen van deze problemen vertonen.

Monique, de eigenaar van Staopstoelshop, is een mobiliteitskundige en kan u helpen bij het kiezen van de juiste elektrische sta op stoel op basis van uw behoeften en doelstellingen. Bovendien is zij meteen ook de persoon die uw sta op stoel helemaal op maat afwerkt en bij u komt plaatsen precies waar u die wil!

monique sta op stoel

2020-03-07T16:03:19+00:00